Alla inlägg den 26 augusti 2008

Av TriMaster - 26 augusti 2008 15:56

 

När det ringlar sig en kö med bilar längs en väg som man själv som cyklist bara kan swisha förbi helst på någon annan väg och cykelanpassat. Detta "fantastiska Sverige" är inte byggd för cyklister, i alla fall inte vägarna, de känns ibland mer som att, bygga bort dessa konstiga trampare så att de inte kommer i väg för min XC70GXsuper-pow-wow. Och så klart i varje brummande fortskaffningsmedel sitter en gubbe, ju, oftast är det en gubbe, dock medelålderstanterna är på stark framfart att skaffa sig en SUV. Där ser man liksom bättre över ratten, och det gör inte så mycket om man parkera den lite fel in någonstans. Oj, vad det körs klimatanpassad med hybrid hit, och miljöbil dit, och långa pekfingrar om allt mellan att det är hemskt med stackas isbjörnarna och glaciärer smälter och pingviner måste utvandra. Förresten en provokativ tanke, ska de kanske flytta ihop och sen måste Pingvinerna lära sig flyga annars blir de ju uppätna av isbjörnarna. Det kallas för evolution.
Dessa gubbar i sina XC-massor-med-siffror-bilar ser tyvärr inte ens glad ut, mer uppgiven och stressade, och en aning överviktigt. Kanske en hel del aning av det.

Konstigt.... hur snabbt det kan blir "jag och de" när jag äntligen har fattat att det är skrattretande dumt att åka bil till jobbet varje dag och efteråt till gymmet, när avståndet är bara 10 km och antingen kan klaras av cyklandes eller springandes. Ska föreslå till kommunen att bygga en kommunikationskanal. Då j-kla ska det blir simpass och träning på det också.

Av TriMaster - 26 augusti 2008 15:46

(sköja bara, det var en ormvräk) men häftigt såg det ut i alla fall när jag cyklade förbi honom. Han hade inte speciellt brådis och tittade ett långt tag på mig. Kollade in mig. Säkert förvånad, vad jag var på väg på min stålhäst. Vissa ögenblick kan ge en annan perspektiv på dagen. Verkligen! (Födelse)dagen är räddat!

Av TriMaster - 26 augusti 2008 14:03

nart är detta ett favoritämne för mig. Dock känns det mer att man är en profet i öknen som ändå ingen hör eller lyssnar till. Vad vill han komma med, "vi vet väl att den bästa fettförbränningen sker vid låga intensiteter". Hörde du talas om fatmax-test? Hmm, det är ett test där du kan testas vid vilket %-nivå av din VO2max eller din HRmax du har din bästa fettförbränning. Låter komplicerad, nja, testet kan bara göras i ett lab och är då självfallet inte gratis. Men det finns hopp för den fattige som har lite för mycket hull-hull på sina sparrips: Bl.a Har forskaren Jeukendrup vid Universitetet i Birmingham bevisad att den bästa fettförbränningen äger rum vid ca. 70 - 75% av HRmax. Och det är väl relativt enkelt att räkna fram, eller hur. Så sluta med tjafset kring long-low-intense-fat-burning (eller har du ett annat syfte än fetförbränning när du ge dig ut på halvdynglånga lopp), flåsa lite mera och du kan med gott samvete kör kortare tid med bättre effekt för din fettförbränning, tar du kaffe innan (om magen klara av det) blir effekten ännu bättre.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards