Alla inlägg den 24 augusti 2008

Av TriMaster - 24 augusti 2008 22:19

Idag var en stor dag för svensk triathlon igen. Det var första gången sedan mycket länge att det blev ett SM i triathlon i centrala Stockholm. Totalt var det nästan 600 deltagar som tävlade. Jag tycker att sporten behöver det. Jag själv kunde av olika anledningar inte vara där men tydligen var det även bra tävlingar med Erik Strand och Lisa Nordén som svenska mästare. Nu ska vi hoppas att tävlingen blir ännu större till nästa år, och att den kan genomföras lite senare på dagen så att det blir ännu mer åskådare och uppmärksamhet till sporten.

Av TriMaster - 24 augusti 2008 13:41

OS är alltså nästan slut och det är dags för en litet vemodig resumé.Tankar som kommer i tanken så efteråt, ofiltrerat, nerskriven som de kommer:Bästa kvinna: Elena Isinbaeva, 5,05. Outstanding i sitt gren sedan 2004 OS rekord, 24:e världsrekord! Bästa män: Bolt och Phelps, vill inte föredra någon. Varför ska vara 3 världsrekord vara mer värda än 7? 3 guldmedaljer mer än 8? Om vi alla skulle simma varje vecka 3 ggr i veckan och avveckla minst 10000m i basängen som min 73åriga far så skulle valet vara enkelt, Bolt är lite mer spektakulär än den tyste Phelps. Bägge är fantastiskt inspirerande atleter. Bekele då? 22-åriga Wansiru som öppna under världsrekordfart, 20km på 59:10!!! och håll in i mål, gåshudkänsla, Cancellara, guld och brons i två vid skilda cykelgrenar och utan landslag, Sowsill, Frodeno, gåshud igen, och det vara bara de triathlon relaterade sporter. Segling 49, Danmark vinner med en lånad båt efter mastknäcktes innan stark, storyn av världen starkaste man, Marta mot Tyskland i fotboll, Gulnara Galkina-Samitova, 3000m hinder, ett gåshudvärldsrekord till, Jörgen Persson som fick världettan i gungning i semi, en ensam svenska mot världsettan en hall där 10 tusend kineser jublar fram varenda bollväxling av sin landsman, listan kan göras lång, mycket lång. Många timmar framför tvn och otaliga repriser på ”viktiga” ögonblick, en helt korkat Studio Olsson där man ostraffad kan tracka ner på en folkgrupp utan att det händer någonting:” Jag tycker inte synd om tyskar, de hade ju Hitler, Hitler, Hitler”. Byt bara ut i tanken om han hade sagt det mot något annat land t.ex i Mellanöstern, hade han haft jobbet kvar? Fundera lite. Ara, fick rätt i slutet, men den tjocke, flinande domaren lär ändå inte blir utkastad från OS, han som egentligen borde blir utkastad, - varför måste man vara minst 16 i gymnastik, men 13 är ok i 10m simhopp? Har ingen aning hur man vinner i TWD, och även i brottning är det svårt att fatta regler, den bäste vinner inte alla gånger, är det olympiska tanken? Varför är nästan alla Jamaikaner så stark vid denna OS, men är en av de få länder som har inte ett organiserad antidopingprogram? Du missade det sista basebollfinalen i OS? Jag med. Team Redeem fick ”sitt” guld tillbaka. Antiklimax i damernas höjdhopp där jag trodde på Blanka bergsäkert, men Hellebaut tog showen med minsta marginal i rätt ögonblick, var det prisceremonin som kostade Blanka guldet? Hade Lassi vunnit en medalj om han inte hade fått feber dagarna innan final …. Många tankar, funderingar, men nu finns det tid för träning igen.
Idag gick SM på olympiskt distans i Stockholm på morgonen kl. 8. Någon som vet vem som vann?

Av TriMaster - 24 augusti 2008 03:38

Wansiru höll, hela vägen 2:06.32 och OR, och Gharib silver. och nu fight om 3:a Kebede ta Merga vid de sista 400m. Och tipset Röthlin 6:a!!! Vilket lopp. Vill nästan påstå att hade det varit 45 km hade han tagit medalj. Mycket stark jobbad av bästa vite man. Dock, 4:03 efter en 22-årig Kenian, det är 1,3 km förre.  Och med detta är väl OS nästan slut. Ok, Redeem Teamet ska hämta hem basket-guld, och kanske Island i handboll, vem vet.
Frågan är bara, vad gör man framöver varje kväll kl. 20? Nuja, nu kan man själv gå ut och springa lite fortare, eller cykla, eller simma, eller helt enkelt röra på sig.

Av TriMaster - 24 augusti 2008 03:19

topptrion håller, ofattbart! Och just nu kommer attacken av Wansiru från Kenya, ska han vinna? Alla grinar, men han är ändå piggast. Men Garib som har lite häng ger sig inte. Röthlin då, ju han tappa tid, men inte placeringar. Fortfarande 8:a, som är en mycket bra placering. Och medan jag skriver det så drar Wansiru ifrån.

Av TriMaster - 24 augusti 2008 03:08

fortfarande är det ett mycket hårt tempo men nu betalar en efter en för det grymma utgångstempo. Röthlin avancera vidare, nu 8:a men tappa mot täten, är efter 30 mer än 2 min efter. Men täten är inte så tät längre, bara 3 kvar där och jag tror inte att någon av de fixa guldet. Om 30 minuter vet vi.

Av TriMaster - 24 augusti 2008 02:39

Röthlin tappar iofs något mot täten men ligger nu 10:a har jobbat upp sig i fältet. Det här blir intressant. Jag har en känsla att det kan blir en riktigt grej av Schweizaren.

Av TriMaster - 24 augusti 2008 02:15


ju... den är ju som bekant igång nu. 44:36 efter 15km, ett helt mördatempo kördes igång i början. Min personliga favorit Viktor Röthlin från Schweiz ligger dock bara 21 sekunder efter, i mycket bra läge.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards