Alla inlägg den 25 augusti 2008

Av TriMaster - 25 augusti 2008 07:44

Om de inte gör som vi önskar ska de bort. Ungefär så kan dagens framsida tolkas när jag i morse öppnade min ”fina” morgontidning, som ju som bekant ”ökar mest i svensk dagspress”. Hoppsan, någon som kastar sten i glashuset, kanske? Tidningen anser sig självklart att har folkets opinion med sig när de nu ge sina tärningsbetyg över våra olympier, en tidning där jag sällan hittar en första sidan utan stavfel (jag, som synligen är INTE perfekt på svenska) och där faktafel och ibland artiklar som rentav har dålig kvalitet genom att man bara skrev av någon annan eller lät en ”sommarjobbare” fylla lite spalter. (Denna tidning skriver alltså dagens utgåva så här: ” Underkänt: Carolina Klüft, fridrott, Det här var ”Carros” första misslyckade mästerskap.” Juste, första, då blir det direkt underkänd. För hon ska minsann alltid leverera oss en guldmedalj. Det har hon ju snäll och med ett leende in i kameran gjort nu i herrans massor år så att vi kunde sätta oss fint i soffan och kryssa: sjukamp, damer, guld, Sverige. Vilket svek! Nu fick vi inte göra det. Grrrr! Skärpning VÅR Carro, du ska tillbaka till dina årliga skador som du älskar mer och mer och hämta din inspiration från alla våra 500, - annars arbetslösa, journalister, som frågar samma sak att du kan spela in dina svar på ipodden, som kan kommentera dina hopp, och kast med världsklass och med det är Sverige världsklass med. Nu har du knuffad oss ner i idrottens Biafra, inga pengar, inga medaljer, ingen hopp.

Exempel nr 2: Lars Frölander: simning, inget svenskt rekord, inte till semi, inget vidare individuellt. Vad? Läs en gång till. Ok, att det är kanske inte bra om man inte kommer till final när man har denna målsättning eller högre, MEN om man prestera sitt 3:e bästa resultat i karrieren och det räcker inte, är det underkänt? Relatera det till det verkliga livet och inser hur grym elitidrotten är och motsvarande ”folkets dömmandet”.

Exempel nr. 3: "Underkänt.Lisa Nordén: triathlon: Kom aldrig riktigt in i matchen efter simningen." Halloooo? Vad sa hon innan? Vad visste vi innan hon ens satt på sig simglasögon? Att det blir en mycket tuff dag och att hon måste nästan ha lite tur att kunna vara med och fightas längs framme. Jag tycker att hon presterad bättre än man kunde objektivt förvänta sig. Hon slog en och annan som hade klart bättre meritlistor innan OS. De ”experter” som skriver nu så här hade förmodligen inte ens tittat på Triathlon om inte hoppet om en medalj, spela ingen roll i vilken gren, blev allt mer desperat. Talar om min förvåning att jag, dagen innan Lisa skulle starta, ser henne i just denna ökar-mest-i-svensk-dags-press-tidningen på en nästan helsidas uppslag, i en tidning som ofta inte ens skriva SM-resultat. I dagens upplaga är det dock undantag där man både beskriver att man fick stänga av delar av stan för ca 700 personer som tävlade, och att Lisa Norén vann i SM. Bra. En första ljusglimt. Utgåvan klarade sig ”knappt godkänd” ifrån att blir torkpapper för mina blöta löperskor. Ha en trevlig vecka!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards