Alla inlägg den 17 augusti 2008

Av TriMaster - 17 augusti 2008 21:07

Senaste dagarna såg vi hur specialisterna tävlade på olika triathlongrendistanserna. 1500m fritt, 10000 m, tempocykel (med en fantastisk prestation av Gustav Larsson). Jag tror varje sann triatlet kan bedöma vad det betyda när Bekele springa sista 400m på 53 sekunder efter har sprungit 9600m på 26:08! Sorry, men jag blir rörd. Jag blir rörd vid nationalsånger och vid starka idrottsprestationer. Så det blir många rörande ögonblick vid denna OS.
Och imorgon ta min absoluta idrottsidol sin guldmedalj. Hon behövde ett försök för att kvala till final och placera sig som vanligt först. Inte så svårt att gissa vem jag menar, eller hur? ... annars kan du klicka här :)

... nu dags att lägga sig. ... och upp imorgon 04:00 går startskott för OS-Triathlon Damer, TV24 sänder.

Av TriMaster - 17 augusti 2008 14:09

Dara Torres då? Ju, hon tog sin medalj i 50m fritt, slagen bara med 0,01 sekunder, de berömda 2 cm med då vann ju Michael Phelps en dag tidigare  sin 7:e guldmedalj. Nu fick alltså Phelps i slutet alla sina 8 guldmedaljer och 7 nya världsrekord. Helt otroligt! Jag tror ändå att Bolt ta showen ifrån honom. Missar inte Bolts 200m senare i veckan.Och visst blir man glad när Triathlon får en 3/4 dubbelsida i SvD med en jättebild av Lisa Nordén som ska tävla i triathlon på måndag morgon vår tid. Varför det, ju nu efter chanser för medaljer för Sverige försvinner en efter en så klamrar sig journalisterna på varje högoddsare som finns kvar i racet. Lisa ge ca 21 ggr pengar om hon tar medalj.
Men Kallur såg faktiskt riktigt pigg ut vid sitt första försöksheat. Kanske hon överraskar oss alla.

Av TriMaster - 17 augusti 2008 13:30

Klockan är ca. nio på förmiddagen en solig sommardag 1995. Jag sitter i gröna stugan i Rolambshovsparken i Stockholm som denna helgen såg sig förvandlad från ett dagis till tävlings- och resultatcentrum för EM i triathlon. Vi hade just avklarat en helg med ca. 1300 deltagare i 72 klasser, lagtävlingen med 30 - 40 nationer. Vi hade 5 deltider: efter simning, efter första växling, efter cykel, efter andra växling och i mål efter löpningen. Allt detta innan RFID, championchiptider, - vi fixade det med massor av folk som jobbade med tidtagning. Vi fick se fantastiska prestationer med världens bästa triatleter och under lördagen ett fruktansvärd döttsfall där en junior krockade med en bil efter han har missad tävlingsbanan. Denna morgonstund, efter en genomarbetad natt där man kollade manuellt alla resultatlistor, justerade eventuella protester och förväxlingar så att man kunde fastställa officiella slutresultat etc. så kom in en upprörd tysk "funktionär" som högljud förklarade för mig att han minsann ville ha personligt en resultatlista i pappersform då hans adept hade betalt startavgiften och deltagigt. Jag minns att jag var fruktansvärd trött denna morgon men jag behöll fattningen. Jag svarade lugnt att han har rätt att vända så snabbt han kan på klacken och trolla sig därifrån då det ibland händer att jag inte kan hålla mig så lugnt. Jag hänvisade även att deras delegation har fått tidigare prel. resultatlistor och bad om perspektiv att det omöjligt att tillgodose allas behov vid en så stor tävling.
All detta tänkte jag på efter jag kom hem från en riktig trevlig midnattslopp och inte kom in på resultatservern på av den var överbelastat. Tekniken blir bättre och bättre, nu kan man hantera nästan tjugotusen deltagare med ett antal personer, - ok några till som samla in chipen efter målgång. Helt fantastiskt! Men vad kan en arrangör göra när under ett antal timmar 20000 personer ggr 4- 10 av deras anhöriga vill se resultatlistan som förväntas så klart är klart fortast möjligt efter målgång?Vi har helt enkelt rätt till att vara glad att kunna vara med - frisk - vid ett lopp där 19200 deltagare har samma intresse, att ta sig till mål. Anmäla man sig i tid så behöver man dessutom inte kryssar mellan ca. 5000 medlöpare fram till mål :)

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards