Alla inlägg den 23 augusti 2008

Av TriMaster - 23 augusti 2008 13:00


Kan man ju undra. Hur ska man bli bättre om man inte intensiverar träningen i en gren under en tid. Som jag tidigare beskrev blir man också bättre i cykling även om man springer, kör rodd eller styrketräning. Men så klart blir man bättre i löpning och rodd också. Så en så varierande träning som möjlig med mer intensitet och mindre nöt-nöt vill jag föreslå och kommer jag köra fortsättningsvis. Svårast är väl att få ihop mer simträning då tillgång iof finns dock avstånd och logistik kräver mycket mer tid än en väl genomtänkt löprunda eller en bra enhet på MTB vägen hem från jobbet. Ju, angående simning, så kan man läsa och höra hur många gånger som helst att det är svårast pga tekniken och det bara och träna och träna teknik. Frågan är dock här om du inte tillhör absoluta toppeliten och sikta på att vinna guld och fina priser: Hur många timmar nerlagt träning förbättrar din simtid OCH din sluttid då du så klart cyklar bättre om du inte vacklar helt utmattad ur vattnet efter simmomentet. Ta din nuvarande 1500m tid och fundera vad det ”kostar” att kapa 2 minuter. Är det mer rimligt att kapa en del av dess i alla fall på cykling och löpning? En annan vettig metod är att jämföra sin egen tid och grentid med de bästa i en tävling. Hur många procent ligger man efter, det är antagligen där man kan hämta mest förbättring.

Av diskretionsskäl ta jag inte ens upp hur mycket min tid avvek. En tröst är att förmodligen kommer varje nerlagt timme ge en avsevärd effekt, i alla fall de första 20 – 50 timmar. En annan fundering. tröttheten i armarna bör ha en koppling till deras maxstyrka och uthållighet och det kanske kan vara en idé att byta ut en del av de tänkta ”nöt-nöt-passen” i simningen med specifik styrketräning. Fokus framöver då? Då jag inte kommer köra några mer triathlontävlingar i år så börjar alltså förberedelsen till nästa säsongen. Just nu finns det dock en del löptävlingar kvar:X-tremrun 15m 26/8 (tyvärr är löparnas kväll samma dag och jag kan inte göra revansch på förra årets pinsamma sluttid, där dessutom förlorade en vadslagning och blev varvad 3 ggr (>1200m ) ) *Stockholm Halvmarathon 21,1 km 6/9

Bellmanstafetten 5km 13/9

Sundbybergterrängen 15km 14/9 

Genomloppet 4/10

*Hässelbyloppet 10 km 12/10

…Här närmast.  Bara de med * kommer att blir lite fokus på med förhoppning på en bra tid. Resten blir bättre träningstävlingar. Ska dessutom bygga upp min löpvolym så att jag mot mitten av november kommer upp till 5 – 6 mil/ vecka och ca. 4,5 timmar träning.  Åter till utgångsfrågan: Bara springa, inte så smart, fokusering på en gren under en tid kanske är dock inte så dumt.


Av TriMaster - 23 augusti 2008 00:07

och vips slår man PB i alla fall för det här milleniet. Det var ganska kul att se att man äntligen orkar under de senaste 2 veckorna att springa i ett tempo 95% av maxHR på milen. Ge lite hopp för bättre tider på de kommande löptävlingar.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards