Direktlänk till inlägg 14 september 2008

Vilken lördag – så ska livet vara!

Av TriMaster - 14 september 2008 14:33

Dagen började som de flesta lördagen med en mastodont frukost denna gång med hänsyn till det stundade uppgiften att äntligen klara 5 km på en anständig tid. Det blev lite mer kolhydrater och något mindre proteiner än vanligt. Men inte så blodig allvarligt då det ändå var bara en stafett i en ”funrun”, som det heter på amerikanska: Bellmanstafetten.

När vi senare kom fram till Frescati, Stockholms Universitetsområde, så kändes det nästan som in den där reklamfilmen där folk svänger in från alla sidogatorna och i slutet följer efter en bil tror jag var det, fram på fältet var det 1800 stafettlag med 5 deltagare som skulle springa 5 km var. Det var en häftig syn, - trots att det bara var en funrun.
Banan ganska platt, temperaturen 12 grader, vindstilla. Perfekta förutsättningar. Och det vara en härlig känsla att springa fram på sista sträckan och faktiskt kommer under 20:30 första gången på 10 år och då kändes det ändå så att det var för dålig uppvärmning då man inte förrän efter 3, 4 km hade pulsen uppe (att man aldrig lär sig), körde något för hårt i början, och torsdagens intervaller satt nog lite kvar också. Men övning ger färdighet. Så därför blir det två millopp till de kommande veckorna.

En intressanta aspekter till: stegkadensen ökade igen, träningen visar tydligen resultat. Bara som en referens så sprang Samuel Wanjiru i OS Marathon med en kadens på 90.

Efter dessa för kommande träning rätt motiverade känslor tog kulturavdelningen över.

Det blev Citronlunden som jag tycker är helt klart sevärt och beskriver och förklara på ett subtilt sätt att enkela svar-vitt bedömningar oftast inte räcker alls i denna värld. En lärdom till efter man tjuvlyssnade på publiken efteråt, - enfald har inte något lägsta nivå.

Och hur avslutar man då dagen på ett passande sått: Fyrverkerikonsert på KTH. Händels musik spelad av 8! orkestrar med en superb pyroteknik som lätt kunde mäta sig med dagarna där det fanns fyrverkeri-VM i Stockholm. En magnifik avslut! Mer av sådana dagar framöver tack.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av TriMaster - 24 augusti 2010 20:13

Snittpuls de senaste 11 timmar: 62 .... och då var dagen rätt hektiskt. Nej, nej, nej, mitt jobb är inte alls för lugnt just nu ... tvärtom det händer massor med spännande saker ... kan det vara så att man mot slutet av säsongen börjar att komma i fo...

Av TriMaster - 18 augusti 2010 22:08

att "Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results." Är inte det just vad många förvänta sig när de träna. Springa om och om "sin runda" och hoppas att de ska blir en bättre löpare. Inom Golf gör man ju inte så,...

Av TriMaster - 17 augusti 2010 21:50

"Om man ska blir riktigt bra på något, måste man vara besatt".   Vad händer om man är åtminstone hängiven? ...

Av TriMaster - 15 augusti 2010 13:44

Igår var det midnattslopp i Stockholm. 21000 löpare, joggare, gångare, spexare. I början var det tänkt att slå min tid från i fjol då man kunde lägga upp en annan taktik, se till att placera sig bra i startgruppen, kommer med så klart i 1b eller 1c. ...

Av TriMaster - 3 augusti 2010 14:23

Ok, ok, det var mycket tyst ett tag. Ett långt tag. Det var många orsaker till det men tar för lång tid att förklara. Jag har i alla fall bestämd mig att fortsätta att skriva här. Kanske lite mer regelbundet, lite mer fokuserad. Det har snart gått tr...

Presentation

Omröstning

Vem är du?
 Kvinna, första besök
 Kvinna, återkommande besök
 Man, första besök
 Man, återkommande besök

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards