Alla inlägg den 7 september 2008

Av TriMaster - 7 september 2008 16:58

Senast på Eurobike 2008 och andra ställen presenterade Shimano sin nya elektroniska växel,Shimano SEIS ELECTRONIC DURA ACE, som ska säljas vid årsskifte. Man kommer att kunna växla elektroniskt men inte wireless. Shimano säger att växlingen går ännu fortare och mjukare. Det känns dock synd att de inte kommit så långt om Mavics Mektronic hade en gång i tiden: shift by wireless. Växeln kommer i stort sett att väga det samma som Dura-Ace och har dessutom en fördel till: framväxel justerar sig direkt när man växlar back, det betyder att det aldrig blir friktion i framväxeln utan när man byta klingorna framme.

Och som triatlet kan man om allt är sant växla i olika positioner och grepp på styret. Äntligen!

Intressant blir vad ”marknaden” köper: Campas 11-speed eller Shimanos elektroniska 10-speed. Jag gissar att i bägge lager kommer man jobba fibrilt att kommer ifatt den andres utvecklingar. Ser vi snart en elektriskt 11-speed hos Campa, och en 11-speed hos Shimano? Just nu ser det ut att Shimano ledar ingen.

Av TriMaster - 7 september 2008 16:28

Kolla in detta! Du som har sprungit Stockholms Halvmarathon (inkl. mig) eller gjort något annat tufft denna helg, släng är i väggen. Det här, Ö till Ö tävlingen, 6mil från Sandhamn till Utö simmandes och springandes, var nog den tuffaste tävling denna helg. Bara tanken på det hela gör att man vill vara med, men i samma ögonblick inser man att det krävs lite mer än bra träning i förberedelse. Ska man springa i våtdräkt? Hur mycket ska man ta med så att det blir till nytta men inte för tungt. I år är det 23 lag med, varav ett damlag. Det lär blir flera nästa år. Vid detta laget bör två triathleter Jonas Colting och Pasi Salonen, lag Red Bull Ironman, kommit i mål som segrare.

Av TriMaster - 7 september 2008 13:19

Jag orkade bara att se matchen mellan 61:a och 66:e minuten. Sen fick det vara nog. Efter det lilla jag såg kunde jag ha skrivit liknande kritik som i dagens tidningarna. Spelar det någon roll vilken sifferkombination Lagerbäck singlar fram i lagtaktik och uppställning. Det blir inget bättre spel. Om dessutom spelare efteråt tycker att det inte var så farligt att spela 0:0  mot en 102-rankade lag. I mitt lag skulle den spelaren maximalt bära bollar till matcherna under de kommande 2 månaderna. Ville de egentligen vinna? Men i en uppställning där Sveriges kommande mästare inte ens har en enda spelare på fältet men man ge spelare fortsattförtroende som är mycket stark i 10-m-pass till sidan. Nej, då har jag inget hopp. Det blir inget VM i Sydafrika. Och det är bra så. Vi tror fortfarande att Sverige har ett mycket bra Landslag som var med i alla senaste slutspel. Kort påminnelse om de senaste 10 matcherna: 6 nederlag, 2 oavgjort, 2 vinster. 6 mål gjort, 11 emot sig. Vinsterna då: 1:0 hemma mot Slovenien, och 2:0 under EM mot ett pinsamt Grekland, som klarade av att göra under hela EM ett enda mål,mot Spaniens reservbänk.

Och på onsdag blir det förlust, i bästa fall oavgjort mot Ungern. Det lär ge en hel del pengar då jag gissar att ändå många hoppas på vinst.


Ovido - Quiz & Flashcards