Alla inlägg den 15 februari 2009

Av TriMaster - 15 februari 2009 17:29

Ju, det finns bara två kategorier människor: de som har varit sjuk och de som kommer att bli det. Just nu går en ganska kraftig influensa och kräksjuka våg genom Sverige. Kolla man bara på jobbet är arbetsstyrkan delvis ganska tuff minskat just nu.

Vad ska man alltså göra i ett sådant fall där det krasla i halsen, allmän hängig eller tom feber.

I sista fallet är det nog sängläge och motsvarande medicin och mycket vätska det rätta, men när man bara är lite kraslig i halsen då? Kan man träna då ändå?

Jag vill vända på synen lite: Träning betyder i vanligt fall en utmaning och påfrestning på kroppen. Vi måste bryta ner något för att det kan byggas upp starkare. Är man sjuk är kroppen redan utmanad för läka, den går redan på högvarv. Det är alltså ytterst tveksam om idrottslig träning under sjukdom skulle ha någon som helst positiv effekt. Jag ville föreslå att man betrakta den tiden som en extra återhämtningsfas.

Var extra snäll mot kroppen. Extra mycket vitaminer och mineralier som du annars kanske slarvar lite med, ordentlig med sömn. Ser över din träning, upplägget. Kan/bör du göra det annorlunda, mindre hård, mer genomtänkt? Kolla gärna genom vilka pass som gav bra effekt och vilka mindre bra? Det finns ingen träning som kan göras bättre och nu kan du lägga lite tid att fundera kring det. Och om ett par dagar när du är lite piggare igen vet du exakt vad du ska göra framöver. Men kör inte igång för hård, det handla inte om att ”komma ifatt” med träningen utan att bygga upp kroppen långsiktigt för de framtida mål.


Av TriMaster - 15 februari 2009 15:47

Först använder man i ett projekt offentliga resurser genom att man lossas att begå självmord och kolla vad som händer. Sen klottrar man ner en hel tunnelbanavagn och kalla det för konst som man dessutom kan blir examinerat på. Jag trodde det var ett skämt men det är det inte det är Sverige 2009. Något håller på att gå helt fel.

Det är ganska ointressant vem som ska betala notan för det är redan klart i varje fall är det den dumme skattebetalaren.

Någon som tittade förre torsdag på SVT2 strax innan kl. 21 och kunde beskåda något annat helt sjukt: hur 3 män ”fackmannamässigt” sparka ner en fjärde på ett par minuter bl.a med spark i ansikte etc. Men det var ju konst, det var annimerat.

Ju, jag inser att konst har också som uppgift att väcka frågor, provocera, tänja på gränserna. Men jag vill kunna välja om mina pengar ska gå till detta. Hålla man på med denna typen av ”konst” bör man även klara försörjningen av den och inte sätta sig på en slags pidestal och tycker att samhälle ska stödja dessa ”konstnärer” i alla fall. Ovanpå kommer min förvåning att brott bör vara brott och hanteras så. Men tydligen ska inte det gäller för vissa? En mycket farlig utveckling. Någon gång kommer de kanske på en låssas våltäkt eller skenavrättning på järntorget i Gamla Stan. ”Låt den rätta komma in” ger ju lite tips hur man ska gå tillväga. Man blir inte bara arg, man blir äcklat!

Ovido - Quiz & Flashcards